Funkcionális fogszabályozás

Rendelőnkben funkcionális szemlélettel közelítjük meg a fogszabályozást. Együttműködve szakorvososainkkal, logopédusunkkal, manuálterapeutánkkal. Team munkában gyógyítjuk a funkcionális eltéréseket, a probléma gyökerét feltárva a kiváltó okot is kezeljük.

Bővebben
Megosztás

Mikor szükséges komplex kezelés?

Ha az állcsontok nem megfelelő pozícióban találkoznak, komplex kezelés szükséges a hosszú távú siker érdekében. Adott esetben fül-orr-gégész, gyógytornász, logopédus és manuálterápiás szakember segítségét is igényli a sikeres kezelés. Ez a komplex funkcionális kezelés a siker kulcsa.

A komplex kezelés folyamata

Elengedhetetlen a szájlégzésről orrlégzésre szoktatás, a testtartás javítása és a száj körüli-, továbbá nyelésben résztvevő izmok megfelelő működése. Ezek mind hatással vannak a fogak állására és az alsó és felső állkapocs egymáshoz való viszonyára. Ha nem megfelelő a légzés, nem jó a testtartás, nem megfelelő a száj körüli izmok és a nyelv működése, akkor biztos, hogy a fogak állása sem lesz megfelelő. Amennyiben nem korrigáljuk az izmok működését, a fogszabályozás sem lesz hosszú távon sikeres. Ez a hozzáállás harmonikussá teszi az arcot és a fogsort is. Az alvásminőség is javul, aminek az általános egészség javulásában van szerepe.

A funkcionális fogszabályozó készülékek működése

A funkcionális készülékek mindkét állcsontot egyszerre szabályozzák. Céljuk ideális fogsorérintkezés létrehozása. A nem megfelelő fogérintkezés ízületi problémákhoz is vezethet, évekkel később sokkal nagyobb panaszokat okozva. A funkcionális megközelítés tehát a páciens egészségének visszanyerését célozza meg. Nem csak szép mosolyt ad, hanem egészségeset is. A megközelítés lényege, hogy a fogak helyzetének, a harapásnak az elváltozása, valamilyen funkció normálistól eltérő működéséből ered.

Konzultáció Fogszabályozás árak

“Az életet nem érdekli a forma, csak a funkció.”

– Prof. R. Slavicek

Funkcionális fogszabályozó készülékek

A funkcionális készülékek mindkét állcsontot egyszerre szabályozzák. Céljuk ideális fogsorérintkezés létrehozása. Nem csak szép mosolyt ad, hanem egészségeset is.

Ingyenes konzultáció

Vannak kifejezetten esztétikus készülékek, melyek egyedi mintával, figurákkal díszítettek a páciens igényei alapján.