Nem ciki a fogszabályozó!

Amikor én tini voltam, hálát adtam a sorsnak, hogy egyenesen nőttek a fogaim! És nem jutottam arra a sorsra, mint az egyik osztálytársnőm, aki inkább nem jött iskolába, mert beragasztott fogszabályozót kapott. 

Bővebben
Megosztás

Amikor én tini voltam, hálát adtam a sorsnak, hogy egyenesen nőttek a fogaim! És nem jutottam arra a sorsra, mint az egyik osztálytársnőm, aki inkább nem jött iskolába, mert beragasztott fogszabályozót kapott. Amikor 2 hét után mégis bemerészkedett az osztályba, egy nagy sálat kötött a szája elé és nem volt hajlandó megszólalni!

Nemrég volt érettségi találkozónk. Hogy hányadik azt inkább hagyjuk. Nem nehéz kitalálni, hogy kinek volt a legszebb a mosolya. Hát persze, hogy a sálas, volt fogszabályzós lánynak! Sajnos szakmai ártalom, de mindenkinek a fogát nézem!
A mai tinik szerencsére nem ilyenek, mint mi voltunk! Sokkal tudatosabbak vagytok, mint mi voltunk. Akin ma fogszabályozó van, fel meri vállalni, hogy neki fontos az egészség és a szépség. Egy vagány fogszabályozó nagyon trendi tud lenni, ha valaki bátran felvállalja azt.

A mosolyod veszik észre először

Ma az érvényesüléshez az esztétika is nagyon fontos. Mindenki törekszik a tökéletes benyomásra! Az első, amit észrevesznek az a mosolyod. Egy szabálytalan fogsor elcsúfítja a legszebb arcot is. Ha alaposan megnézed az ismerőseidet, meg fogsz döbbenni, hogy nem találsz olyat, akinek teljesen tökéletes a fogsora! Nem vagy hát egyedül, ha neked is fogszabályozó kell.

Ma már nagyon sokfajta készülék van, amiből választani lehet. Akár kedvenc csapatod színeibe is öltöztetheted a fogszabályozód, minden egyes aktiválásnál lehet más színű a gumi rajta. Létezik sötétben neonszínekkel világító is. De ha nem vagy ennyire bátor, van kristályporcelán is, amit észre sem vesznek. Az igazán bátortalanoknak létezik belső, a nyelv felöli oldalra ragasztott fogszabályozó is. Rajtad kívül erről tényleg nem tud más, csak az orvosod!

Hogyan működik az állandó fogszabályozó készülék?

Nagyon egyszerű mechanikai elvek alapján. A csontban a húzóoldal felől az osteoblastok csontfelépítést, a nyomóoldal felől az osteoclastok csontlebontást fognak indukálni. Ez teszi lehetővé a fogak elvándoroltatását és az új helyen történő rögzülést is. A készüléket a fogakon ragasztással rögzítjük. Lehetővé tesz olyan fogmozgatásokat, amiket kivehető készülékkel nem tudunk megoldani. Az erőhatás ennél a módszernél pontosan adagolható, a páciens együttműködésétől kevésbé függ a kezelés sikeressége. Ugyanakkor a kezelés rövidebb időt vesz igénybe, mint a kivehető készülékek esetén.

Milyen életkorban lehetséges a fogszabályozás?

Jelen álláspont szerint bármely életkorban lehetőség van a fogak mozgatására, ha a körülvevő csontok, az íny és a tartószerkezet állapota lehetővé teszi azt. Ezt használta ki a legjobb barátnőm is, aki 30 fölött szánta rá magát a fogszabályozásra. Nagy sokára, legalább 10 évig könyörögtem neki, mire beadta a derekát, illetve a fogát! A kusza fogaival soha nem mert még csak mosolyogni sem. Minden fényképen, ami korábban róla készült csukva volt a szája! Ma, hogy gyönyörűek lettek a fogai (Ő a legjobb reklámom), azt mondja mennyire bánja, hogy nem sokkal előbb csináltatta meg!

Hát ezek voltunk Mi, a mi korosztályunk! Örülök, hogy a mai tinik már nem ilyenek! És ezt szerencsére tapasztalatból mondom.

Konzultáció Fogszabályozás árak

Photo by Simona Sergi on Unsplash